keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Uusi auton istuin.

Me ollaan nyt jonkin aikaa jo pohdittu Aleksin kanssa eri autonistuin vaihtoehtoja Evelynille. Eve on jo niin iso kaukaloon, että on jo pakottava tarve ostaa uusi istuin. Niinpä me tänään päräytettiin autolla Vantaalle ostamaan Evelynille ihka uusi istuin.. Erilaisia istuimia mietittiin ja katseltiin arvosteluja Internetistä.

Päädyttiin menemään Vantaan lastentarvikeliikkeeseen hakemaan erästä istuinta, josta oltiin kauppaan mennessä vielä ihan varmoja, oltiin jo varattu kyseinen istuin meille eilen. Alettiin sovittamaan Evelyniä siihen ja kaikki oli niin kauan hyvin kunnes laitettiin Evelle turvaistumen vyöt päälle.. NOH sinnehän se jäi kauppaan, koska vyöt olivat vielä liian isot Evelle ja tarvittiin istuin heti. Löydettiin kuitenkin pitäkän miettimisen jälkeen Evelle paljon paljon parempi vaihtoehto. Meille yritettiin tarjota istuinta, joka käy vaan selkämenosuuntaan päin. Istuin olisi sopinut 9 kg:sta ihan neljä-vuotiaaseen saakka. Minä kuitenkin topakkana kieltäydyin heti alkuunsa istuimesta, jossa Even pitäisi istua vielä neljä vuotiaana jalat koukussa, se ei kuulostanut hyvältä vaihtoehdolta mielestäni. Toki selkä menosuuntaan päin on kuulemma turvallisuustekijöiden takia paljon parempi, mutta me löydettiin ihan yhtä turvallinen istuin mielestäni, eikä kaupassakaan mitään siihen sanottu, että kun Eve on isompi käännetään se istuin toisinpäin. Vielä Eve matkustaa kyllä selkä menosuuntaan päin se on selvä juttu :)

Britax multi-tech istuimen saa, asennettua paikoilleen selkä menosuuntaan ja myös toisin päin. Istuin sopii 9kg-25kg. Kaupassa sanottiin, että noin neljä vuotiaaksi saakka. Istuimen yhtä osaa saa säädettyä leveämmäksi ja kapeammaksi ja istuimesta saa tämän niin sanotun "vauva" osan pois niin, että siinä voi myös vanhempi lapsi istua. Myös päätukea saa nostettua ylemmäksi ja laitettua alemmaksi niin, että lapsen on hyvä pitää päätä siinä. Kiinnitys on ihan normaali turvavyöllä istuin autoon. Tietenkin lapsella on ihan kunnon vyöt, mitkä kaukaloissakin aina on (näkyy kuvassa).

Meidän istuin on mustapunainen. Värejä olisi ollut aika monta ja jos olisimme halunneet, oltaisiin voitu odottaa kaksi viikkoa, jotta oltaisiin saatu pinkki istuin, mutta päädyttiin ottamaan mustapunainen, koska ei sekään pahan värinen ollut ja saatiin se kaiken hyvän lisäksi heti!


Kuva kopioitu osoitteesta: http://www.britax.fi/turvaistuimet/turvaistuimet/multi-tech-2

Arvostelujen huonoiksi puoliksi nousi tälläinen asia kuin: istuin on vaikea kiinnittää ja vaikea saada kireäksi penkkiin. No se ei kyllä pidä lainkaan paikkaansa. Me saatiin se niin kireälle, että se ei liiku  varmasti yhtään mihinkään, jopa kireämmälle kuin entinen kaukalo joka kiinitettiin telakan avulla. Se ihmetytti kyllä ehkä eniten.

Nyt vaan ajelemaan :)

                                                                    <3-Riikka

6 kommenttia:

  1. näyttää ainakin tosi hyvältä ja jykevältä toi istuin! :)

    VastaaPoista
  2. Meidän neidillä tu sama istuin mustana.:) Teitte hyvän valinnan koska toi on oikeesti todella hyvä ja tukeva istuin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei :) Joo on kyllä tuntunut hyvältä istuimelta, sen verran mitä nyt ollaan sitä keretty käyttämään ;)

      Poista
  3. Itse ostamassa samaa meidän herralle...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei :) Meillä ainakin ollut tosi hyvä istuin :) Ainut miinuspuoli istuimessa on mun mielestä se, että ei voi vaan napata enään vauvaa mukaan kun se nukkuu niin ettei herää kuten kaukalossa :D mutta sellasta se on ku lapset kasvaa :)

      Poista