perjantai 17. huhtikuuta 2015

Evelyn 1v 4kk.

Jospa nyt taas pitkästä aikaa paneuduttaisiin meidän neidin kuulumisiin. 

Evelyn on kasvanut taas todella paljon, ei ehkä niinkään pituutta mutta näin niinkun henkisesti. Tyttö on edelleen todella tempperamenttinen ja osittain myös aika vilkas tapaus :D Musta tuntuu, että se luonteenpiirre on kyllä tullut jäädäkseen ja mitäpä siitä! Tarmoa ja iloisuutta löytyy myös aivan järjettömästi tästä pakkauksesta!




PUHE

Evelyniltä tulee jo paljon erinäisiä sanoja kuten: moi=moo, hyvä=huva, nam, vau, kato=toto, lamppu=amppu, pöö, kukkuu, kutikuti, nenä, vettä=tettä, haloo=hojoo, kenkä=kekkä, noni, kakka, pupu, kissa, hauva, äiti, isi, ei, äkkii, mennää, muumi=muu, mummo, pappa, täti, pissa=piss, kato, mitä ja hei, joka ollaan opittu äidiltä. Evelyn huutaa aina sanan hei!, koska mä aina sanon hänelle, että "hei älä viitsi, hei neiti nyt tänne" tai jotakin vastaavaa, siksi se onkin jäänyt tytön lempi sanaksi. Puhe on siis kehittynyt jo aivan älyttömästi. Varmasti unohdinkin tuosta listasta osan sanoista, koska kyllä niitä sanoja jo osataan sanoa yli 30 jos ei enemmänkin. Kahden sanan lauseita on tullut pari kertaa, mutta nyt en kuollaksenikaan muista mitä hän on sanonut.


HAMPAAT


Hampaita mun laskujeni mukaan puuttuu enään neljä tai viisi. Hampaat jotka puuttuvat ovat juurikin osittain näitä poskihampaita ja niitäkin kyllä kovaa vauhtia ollaan tekemässä. Evelynillä ilenet ovat turvonneet, punoittavat ja hampaan alkua näkyy jo. Kohta meidän neidillä onkin kunnon purukalusto jolla syödä. Hampaidenpesusta tyttö onneksi vielä tykkää. Ei tarvitse tapella neidin kanssa siitä.


RUOKAILU


Ruuan kanssa meillä on ollut vähän ongelmia jo pidemmän aikaa. Evelyn ei meinaa oikein aamuisin haluta syödä mitään ja usein aamupuurosta kieltäydytään kokonaan. Leipä murustetaan lattialle ja äiti saa taas olla hyvin vihainen. Jogurtti menee aina hyvin alas ja siitä onkon tullut meidän aamupalaksi osa. Parempi, että tyttö syö sitten edes jotakin. Miten noin pienelle voi opettaa miten pöydässä käyttäydytään? Mä itse yleensä sanon Evelle, että "jos pelleilet niin ruuan syönti loppuu tähän ja sinä menet pois pöydästä, seuraava ruoka on vasta myöhemmin" ja tietenkin kiellän tekemästä. En mä tiedä tajuaako tyttö sitä, mutta olen usein toistanut saman kun Eve pelleilee pöydässä niin kyllä hän alkaa pikkuhiljaa mun mielestä käsittää, että ruuan kanssa ei saa leikkiä tai joutuu pois pöydästä.


Päivällä ruokaa yleensä syödään ihan hyvin (riippuu ruuasta). Kanankoivet eivät mene alas ei sitten millään ja makaroni ja jauheliha ei mene alas ilman jauhelihakastiketta. Lasangnesta ja makaronilaatikosta on tullut neidin lempparia!


LEIKIT


Meillä rakastetaan tällä hetkellä leikkiä nukella. Nukkea laitetaan rattaisiin ja peitellään. Annetaan myös paljon haleja pusuja ja tuttipulloa. 





Evelyn sai tivolista tälläisen ihanan pupun, jolla hän rakastaa myös leikkiä. Tosin eilen pupu joutui pesuun, kun neiti ilman vaippaa pissasi meidän lattialle ja uitti pupun pissassa :'D



Myös äidin vatsaa tykätään silitellä ja halia. Paita täytyy aina nostaa ylös, jotta tyttö pääsee halimaan ja pusuttelemaan pikkusiskoa. Neiti itse laittaa paidan takaisin alas kun on valmis silittelystä!

POTTAILU


Seuraavasta päästäänkin aiheeseen pottailu! Meillä on aloitettu pottailu nyt sillälailla, että kun Evelyn herää yöunilta istutaan potalle ja yleisesti myös päiväunien jälkeen. Pari kertaa pissa on saatu tulemaankin jo pottaan. Kaikista otollisin aika istuttaa tyttö potalle on juurikin lounaan ja päivällisen jälkeen jolloin pissa useasti tulee. Neiti tykkää kovasti istua potalla, mutta hän tykkää myös yhtä kovasti nousta potalta pois :D


PUKEMINEN


Meillä opetellaan kovaa vauhtia pukemaan itse päälle. Hattua koitetaan laittaa päähän, välillä onnistutaan ja välillä ei. Lapasia laitetaan käteen, housuja ja kenkiä jalkaan. Neiti onnistuukin tosi usein lapasten ja kenkien laitossa. Housutkin ovat pari kertaa ollut jo hyvällä alulla mennä oikein päin jalkaan. 


Mun oma äiti kertoi mulle, että minä osasin kolme vuotiaana pukea aivan itse päälle ja en huolinut apua vastaan. Taitaa meidän neiti pistää paremmaksi <3.


Mutta tässäpä tämä postaus. Viettäkäähän mukava perjantai! :)


                                                                  <3 - Riikka



4 kommenttia: