torstai 19. toukokuuta 2016

Lapsiystävällisempi koti.

Meidän kodista tuli pari päivää sitten lapsiystävällisempi koti. 

Olkkarissamme on ollut jo pitkän aikaa lasinen kaappi, jossa viinilaseja sun muita koriste-esineitä sisällä. Tytöt ovat nyt ottaneet sen tuhon kohteekseen ja Emily nousee lasikaappia vasten rummuttamaan, kun taas Evelyn näyttää siskolle pahuuksia ja hakkaa leluja kaappiin. Mä olen useasti Aleksille sanonut, että nyt siirretään kaappi ennenkuin jotain ikävää tapahtuu. Otettiinpa itseämme niskasta kiinni ja siirrettiin koko kaappi pois lasten silmien näkyvilta. Kyllä putosi iso taakka ja stressin aihe hartioilta. Nyt ei voi enään käydä pahasti kyseisen kaapin kanssa.



Aleksi sai myös vähän lisäintoa ja meiltä lähti myös kaikki lasiset ja ei niin lasiset koriste-esineet korkeammalle, kun neitejen käsien ulottuville. 

Yhtenä päivänä Emily tai Evelyn, tiedä sitten kumpi, oli saanut lasisen "kynttiläkipon" (en oikeasti saa päähäni sitä sanaa, onko se kynttiläkippo? :D) rikki ja sitä säikähdettiinkin aika kovasti.




Vielä olisi edessä pari juttua, mistä haluttaisiin eroon. Olohuoneen lasipöytä meiltä jo lähtikin uuteen kotiin, koska Evelyn tykkäsi kielloista huolimatta siihen kiipeillä.



Meillä oli sisällä tämä ihana Jollyroomilta saatu Pinepeakin potkupyörä, jolle ei keksitty tähän hätään mitään paikkaa. Evelyn ajeli potkupyörällä sisällä ja se kävi hieman vaaralliseksi sekä Emilylle, että Evelynille, joten keksittiin laittaa pyörä parvekkeelle odottelemaan lämpimempiä ilmoja, joita meille onkin luvattu huomisesta eteenpäin :)


Kysyin eilen illalla Aleksilta, että aiotaanko me oikeasti kasvattaa nuo lapset ihan pumpulissa? :D No ei me aiota mutta ei se pahaksikaa ole, jos minimoidaan tietyt riskitekijät. 

Pikkuiset kädet on kyllä sellaiset tuhokädet, että kaikki kielletty kiinostaa ja pakkohan se on koittaa mitä isi ja äiti sanoo, jos vähän heittelee lasikippoa tai maistelee kaukosäädintä. Parasta on myös rummutella ja piirtää telkkariin ja se saakin isin verenpaineen kohoamaan korkeuksiin :D




Nyt mulla ainakin on hyvä fiilis ja voin käydä esimerkiksi turvallisesti vessassa yksin, miettimättä asennanko kamerat joka huoneeseen :D

Ollaanko teillä tehty tälläisiä toiminpiteitä?


                                                                    ♡ -Riikka

6 kommenttia:

  1. Meillä ei ole mitään pöydillä eikä oikeestaan lipastojenkaan päällä kun tytöt kähveltäisi ne heti. Odotan sit aikaa kun noita kiinnostaa enemmän omat tavarat kuin ne mihin ei saa koskea :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niimpä :D On suoraansanoen vähän karun näköinen koti, mutta ompahan helpompi pyyhkiä pölyt :D

      Poista
  2. Mä tein aikanaan perustavanlaatuisen linjauksen, etten osta (eikä meille saa tuoda) mitään, mistä tiedän jo etukäteen, mille se näyttää hajonneena :D

    Niinpä ainut, mistä on lasten takia oikeasti jouduttu luopumaan, on leikkokukat. Ei vettä lasimaljakossa ruokapöydälle. Kaukosäätimet ja dvd-levyt on nostettu ylöspäin (dvd-levyt niiden naarmuuntumisen ja kaukosäätimet katoamisen vuoksi), sohva on elämää nähnyt ja ruokapöytä samoin jne. Sisustuslehteen ei meidän huushollilla ole asiaa, mutta elämää tänne sopii. Ja niin on hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaha toi onki aika hyvä periaate! :D Voisin alkaa käyttää samaa taktiikkaa :D

      Kyllä se vaan on lapsiperheissä, joissa siis pieniä lapsia, pakko karsia pois kaikki vaaralliset ja rikki menevät lasi jutut. Ne on nimittäin rikki alta aika yksikön tai sitten lapsille käy jotain, kun ei itse ole muka viitsinyt karsia minimiin vaarallisia asioita.

      Poista
  3. Joo täälläkin oli pienimuotoinen herätys kun lapsi nappasi käteensä lasisen kynttiläkipon ja hajotti lattialle ennen kun ehdin edes liikahtaa. Saman tien nousi kaikki hajoava korkeammalle hyllylle, mutta muita varatoimenpiteitä ei olla vielä tehty :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on kyllä ihan kamalaa. Sitten saa syynätä koko lattian läpi, ettei minnekkään jää lasinsiruja. Ne eivät nimittäin ole kovin kivoja käsissä, jaloissa tai pikkuisten suussa..

      Nyt sitten vaan yltiö varovaiseksi niinkuin me :::D

      Poista