tiistai 28. kesäkuuta 2016

Emily 11 kk.

Enään reilu kuukausi aikaa, kun meidän pieni Emily täyttää 1-vuoden. Vauvavuosi on siis taputeltu reilu kuukauden päästä ja musta tuntuu todella haikealta. Tämä saattoi tosiaan olla viimeinen kerta, kun vauvavuosi mun kohdalla pitää paikkaansa. Sen jälkeen mun pienestä ihmeestä kasvaa jo taapero, niinkuin siskonsa ♡


Vauvavuosi meille Emilyn kanssa on ollut aika helppo verrattuna esikoiseemme. Tosin luulen, että se johtuu suurimmaksi osaksi siitä, että Emilyllä ei ollut koliikkia ja hän oli toinen lapsemme. Ensimmäisen kanssa kaikki oli vielä niin uutta ja ihmeellistä, että väkisinkin tuntui hieman vaikealta.

Eilen nukkumaan menessä mietin kaikenlaista ja mulla tuli sellainen mieleen, että en saa enään laittaa vauvaa nukkumaan vaunukoppaan ja se ihana vauvantuoksu, jota sai nuuhkutella Emilyn päästä on kohta poissa.. Jotenkin niin kamalaa! (Voisiko sitä tuoksua purkittaa, tiedätte sen tuoksun varmaan?)


No jokatapauksessa pidemmittä puheitta mennäänpä meidän Emilyn kuulumisiin:

Emily on todella iloinen pikkuinen, joka ei pienistä hätkähdä. Luonteeltaan neiti on myös hyvin tempperamenttinen, jos kaikki ei mene niinkun pitää niin kyllä sitä mieltä osataan jo niin kovin osottaa, on muuten tullut ihan isosiskoonsa :D

Emily oppi ryömimään 5 kk vanhana ja siitä eteenpäin ollaan melkolailla myös kontattu. Nyt kesäkuussa neiti oppi myös ottamaan 11 askelta ilman tukea ja nykyään neiti pääseekin paikasta a paikkaan b kävellen, välillä ehkä pyllähtäen maahan, mutta uudestaan nousten.



Meillä ruokaillaan 1-3-vuotiaiden ruokia ja paljon ollaan jo saatu maistella kaikkea erilaista. Evelyn antaa Emilylle milloin mitäkin :D Maitotuotteitakin ollaan jo päästy kokeilemaan, mutta vielä ei ihan "meidän" maitoa juoda. Edelleen käytössä siis Tuuti 1. Ruokailu tällä hetkellä on hieman sotkuista ja vähäistä. Neiti on ilmeisesti päättänyt pitää linjansa kurissa (pyh, ihan kun hän niin ajattelisi, saatika tarvitsisi edes ajatella). Puuro on nykyään todella yök Emilyn mielestä, joten ongelmaksi on koitunut aamu- ja iltapalat.

Emily tykkää leikkiä siskonsa huoneessa yksin, mutta välillä on myös kiva, jos sisko tai me vanhemmat ollaan mukana leikeissä. Emily rakastaa rakennella palikoilla ja välillä myös vähän maistella niitä. Kaikki menisi tytöllä suuhun, jos vain mahdollista. Toinen ihan lemppari leikeistä on tietenkin meidän playstationille ja vahvarille meno. Sieltä revitään ties minkälaisia nappeja harvase päivä ja aina saa olla ottamassa neitiä pois koneilta. Vataukseksi saadaan aina silmien siristely ja ilkeä hymy perään.


Hampaita Emilyltä löytyy jo kahdeksan kappaletta ja kovaa kyytiä niitä tehdään lisää. Hampaidenharjaus on yksi lempi iltatoimista. Emily avaa suunsa hyvin hampaidenpesun ajaksi ja välillä hän pureskelee hammasharjaa.

Vaatteissa käytämme edelleen aikalailla kokoa 68, mutta myös pari 70-74 cm vaatettakin ollaan jo päästy neidillä pitämään. Vaipoista käytämme sekä liberoa, että Pampersia ja kummastakin vaippakoosta 4 on sopivin.

Aamulla meillä herätään aikaisintaan 06:00-08-00 välillä. Päiväunia nukutaan nykyään vain yhdet riippuen tietenkin aamuheräämisajasta. Illalla laitamme tytöt yöunille noin 19:00 aikaan. Yöllä Emily herää yleensä kerran itkemään, silloin vien tytölle maitoa. Joskus on öitä, jolloin ei herätä kertaakaan ennen aamua.

Kaikenkaikkiaan meillä on mennyt Emilyn kanssa ihan kivasti. Emilystä ja Evelynistä on tullut tämän vuoden aikana aivan erottamaton kaksikko, vaikka välillä vähän nahistelevatkin. Kyllä vain olen onnellinen, että me Aleksin kanssa päätettiin tehdä tytöt pienellä ikäerolla. Pakko sanoa, että vaikka luulin sen olevan vaikeaa, ei se todellakaan ole ollut ihan sellaista, jota ajatuksissani kuvittelin (pelottavaa,ja ylivaikeaa).



Saa nähdä tulenko vielä joskus vauvakuumeilemaan tai kaipaamaan tätä vauvavuotta. Tällä hetkellä kuitenkin olen myös jokseenkin helpottunut, että kohta se on ohi!

                                                                          <3 -Riikka


2 kommenttia:

  1. Suloinen ja taitava Emily.♥
    Nyyh, kohta nää vauvat on jo taaperoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä! Voi kääk en kestä, kohta meillä ei ole eneään vauvoja :'(

      Poista